De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Rose kaketoe

Latijnse naam:
Eolophus Roseicapillus
 
Afkomst:
Australië.
 
Levensduur:
Gemiddeld 40 jaar, maar kunnen ook 70 jaar of ouder worden.
 
Grootte:
35 cmGeslachtsbepaling:
Mannetjes hebben donkere ogen, bij de vrouwtjes zijn de irissen roodachtig bruin.
 
Jonge Vogels:
De irissen zijn donkergrijs.
 
Voeding:
Het eten voor de Rosé kaketoe is heel belangrijk, omdat ze vatbaar voor vetgezwellen (lipomen) en ze snel te dik worden. Geef ze een vetarm dieet van granen, met veel afwisseling in fruit en groenvoer, en ook kalk en vitamines zijn zeer belangrijk. Zonnepitten vinden ze heerlijk, maar mogen ze niet veel hebben.
 
Huisvesting:
Deze papegaaien zijn niet erg luidruchtig dus kunnen in de huiskamer gehouden worden, maar ook in de volière. Zorg dat ze af en toe wat kunnen vliegen (of een ruime volière) voor voldoende lichaamsbeweging. Ook veel takken waar ze lekker op kunnen knagen.
 
Karakter:
De Rosé kaketoe is niet alleen een mooie vogel, maar ook een vriendelijke en rustige vogel. Ze zijn niet luidruchtig, maar zeer sociaal en je kan ze heel veel leren. Met de hand groot gebrachte jongen worden zeer aanhankelijk en ze kunnen goed leren praten. Kortom: ideaal gezelschap voor in de huiskamer.

 

4-Animals - Rose kaketoe4-Animals - Rose kaketoe4-Animals - Rose kakatoe