De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Geelvoorhoofd Amazone

Latijnse naam:
Amazona ochrocephala

Afkomst:
Zuid-Amerika, Midden Mexico tot Peru en het Amazonebekken.
 
Levens duur:
50 jaar, maar kan ook ouder worden.

Grootte:
ca. 35 cm.

Geslachtsbepaling:
Wetenschappelijke sexen is gewenst bij deze vogels.

Jonge vogels:
de irissen zijn donker en de gele tekeningen zijn minder uitgebreid dan bij de oude vogels.

Voeding:
De Amazone heeft een goed papegaaienmengsel pellets, groente, fruit, noten, zaden. Bedenk dat vers fruit en verse groenten ongeveer dertig procent van het totale dagelijkse menu moet uitmaken. Ook dient de vogel te kunnen beschikken over verse wilgentakjes.

Huisvesting:
De Amazone hebben een stevige kooi nodig omdat het echte knagers zijn. Zorg dus voor voldoende (wilgen) takken in de uw kooi.

Karakter:
De Geelvoorhoofd amazone is een levendige en speelse vogel. Maar wel rustiger als de andere amazone soorten. Ze hebben prachtige kleuren en kunnen zeer goed leren praten. Ze praten het beste onder de amazones. Het kunnen echte vrolijke druktemakers zijn. Met de hand grootgebrachte jongen worden zeer tam en zijn geschikt als huiskamervogel. De hoofdkleur van de vogel is  groen. Het voorhoofd, de teugels en de schedel zijn geel. De vleugelbocht is rood en de hand- en armpennen zijn aan de buitenzijde en aan de punten violetblauw. De staart is groen, aan de punt meer geelgroen. De snavel is overwegend grijs. De irissen van de ogen zijn oranje en de poten grijs.
4-Animals - Geelvoorhoofd Amazone4-Animals - Geelvoorhoofd Amazone4-Animals - Geelwvoorhoofd Amazone