De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Jardine

Latijnse naam:
Poicephalus gulielmi.

Afkomst:
Afrika en Zuid-Amerika.

Levensduur:
Ze kunnen 30 jaar oud worden.

Grootte:
ca. 28 cm.

Geslachtsbepaling:
Wetenschappelijke sexen is vereist. Er zijn weinig verschillen.

Voeding:
Zorg voor een prima kwaliteit papegaaienmengesel, pellets, en wissel af met fruit en groenvoer. Kalk en vitamines zijn zeer belangrijk.

Huisvesting:
De Jardine papegaai kunnen zowel in een volière als in de huiskamer gehouden worden. Zorg voor een ruime papegaaienkooi met takken waar ze op kunnen knagen. Zorg in de papegaaienkooi voor veel speeltjes en afleiding.

Karakter:
Het karakter van Jardine papegaaien is te omschrijven als nieuwsgierig, pittig en speels.  Eén van hun favoriete bezigheden is knagen. Ze zijn aanhankelijk, maar kunnen zichzelf prima vermaken en eindeloos spelen. Een erg leuk kenmerk is dat de Jardine papegaai regelmatig op zijn of haar rug rolt tijdens het spelen met bijvoorbeeld een stok in de poten. Verder is de Jardine papegaai in staat te leren praten, ze kunnen woorden en zinnnen leren. Een Jardine papegaai wordt beschouwd als één van de stillere papegaaiensoorten, maar zoals de meeste vogels heeft ook de Jardine papegaai momenten dat di zich even laat horen.
 

4-Animals - Jardine4-Animals - Jardine4-Animals - Jardine