De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Fischeri agapornis

Latijnse naam:
Agapornis Fischeri
 
Afkomst:
Oost- Afrika.
 
Levensduur:
Gemiddeld 10 jaar, maar ze kunnen ook ouder worden.
 
Grootte:
15 cm

Geslachtsbepaling:
Wetenschappelijk seksen is noodzakelijk. De poppen maken bijna altijd het nest. Kwekers kunnen het vaak voelen aan de bekkenopening.
 
Jonge Vogels:
De veertjes van de Fischeri worden feller van kleur naarmate ze volwassen worden.
 
Voeding:
Een goede kwaliteit complete voeding voor agapornissen of een dieet van kleinere zaden en granen, afgewisseld met wat trosgierst en eivoer. Zorg ook voor kalk, mineralen en vitamines, en een afwisseling in fruit en groenvoer.

Huisvesting:
Dit zijn hele populaire vogels voor in een volière, mede door hun prachtige felle kleuren. Zorg voor voldoende takken en nestkastjes die hen ook tegen de kou beschermen. In huis is een ruime vogelkooi voldoende, met speeltjes en takken om lekker op te knagen.
 
Karakter:
Deze vrolijke papegaaitjes zijn niet alleen prachtig om te zien, maar mede ook door hun sociale karakter een leuke huiskamervogel. Ze zijn niet luidruchtig en zijn bijzonder aantrekkelijk door de mooie felle kleuren. Met de hand grootgebracht zijn dit kameraadjes voor het hele gezin en wennen ze makkelijk aan kinderen en aan andere huisdieren.

 

 

4-Animals - Fischeri agapornis4-Animals - Blauwe Fischeri Agapornis4-Animals - Agapornis