De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Jendaya parkiet

Latijnse naam:
Aratinga Jandaya

Afkomst:
Afkomstig uit Zuid-Amerika met name Brazilië
 
Levens duur:
Gemiddeld 15 jaar, maar ze kunnen ook ouder worden.

Grootte:
ca tot 30 cm.Geslachtsbepaling:
Kop en hals van de Jendaya zijn oranjegeel, overgaand in een oranjerode borst en buik. De bovendelen en de vleugels zijn overwegend groen. Het verenkleed bij beide geslachten is gelijk. Wetenschappelijk seksen is gewenst.

Jonge vogels:
De kleuren worden helderder naarmate de vogels volwassen worden.

Voeding:
Zorg voor een goede kwaliteit papegaaienvoer, kalk, vitamines en veel variatie in groente en fruit. Eivoer kan ook door het voer gemengd worden. Geef uw vogel een apart bakje met maagkiezel.

Huisvesting:
Jendaya parkieten moeten in een ruime kooi worden gehouden. Ze zijn zowel binnenshuis als in een volière te houden. Zorg wel voor veel wilgentakken in de kooi, ze vinden het leuk daar op te knagen. In de kooi kunnen ook veel speeltjes opgehangen worden.

Karakter:
Jendaya parkiet is een prachtige vogel om te zien. Met de hand grootgebracht worden ze heel aanhankelijk naar hun verzorger toe. Ze zijn vrolijk en actief en klauteren op hun kooi rond. Ze zijn heel sociaal en zoeken steeds contact. Ze zijn dol op het slopen van wilgentakken, zorg dus dat deze in en om de kooi aanwezig zijn.

4-Animals - Jendaya4-Animals - Jendaya parkiet4-Animals - Jendaya parkiet