De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Bonte boertje (Senegal papegaai)

Latijnse naam:
Poicephalus Senegalus
 
Afkomst:
Afrika.
 
Levensduur:
Gemiddeld 30 jaar
 
Grootte:
25 cm


Geslachtsbepaling:
Wetenschappelijk seksen is gewenst bij deze vogels.
 
Jonge Vogels:
De irissen zijn donker.

Voeding:
Deze kleine papegaai heeft gemengd papegaaienvoer, pellets, en een afwisseling in diverse groenvoersoorten en fruit nodig. Kalk en vitamines zijn ook belangrijk voor deze kleine papegaai. Ze zijn gek op pinda's , maar geef dit niet teveel.
 
Huisvesting:
Een Bonteboer is zowel geschikt voor in de volière als in de huiskamer. Ze zijn niet luidruchtig, maar moeten wel iets te knagen hebben. Als ze buiten in de volière worden gehouden moeten ze wel beschermd worden tegen nat en koud weer.
 
Karakter:
Het Bont boertje is een ideale huisgenoot; ze zijn niet luidruchtig, met de hand grootgebracht kunnen ze zeer tam worden en ze hebben een lief karakter. Ze hebben mooie, heldere kleuren. Dit is een ideale huisvogel voor in een gezin; niet te groot en te duur, maar toch een echte gezellige papegaai. Ze kunnen zelfs leren praten! Zorg voor voldoende bewegingsvrijheid en speeltjes.

 

4-Animals - Bonte boertje4-Animals - Bonte boertje4-Animals - Bonte boertje