De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Roseicollis agapornis (Perzikkop)

     
  Momenteel al weer volop Baby Agapornissen handtam!  
     


Latijnse naam:
Agapornis Roseicollis
 
Afkomst:
Zuidwest- Afrika.
 
Levensduur:
Gemiddeld 10 jaar, maar ze kunnen ook ouder worden.
 
Grootte:
15 cm
 
Geslachtsbepaling:
Wetenschappelijk seksen is gewenst. Ervaren kwekers kunnen het verschil voelen bij de bekkenopening. Veelal kun je het verschil zien aan het gedrag; vrouwtjes nemen het grootste deel van de nestbouw op zich.
 
Jonge Vogels:
De snavels zijn donkerder, de veren zijn doffer dan de oudere vogels.
 
Voeding:
Een complete voeding voor agapornissen, trosgierst, (niet teveel, daar worden ze te dik van),eivoer, kalk, vitamines, en een afwisseling in fruit en groenvoer.
 
Huisvesting:
Deze agapornissen zijn zowel in een volière als in de huiskamer te houden. Hang de nestkastjes op gelijke hoogte om ruzie te voorkomen.Let goed op de warmte in uw volière, ze zijn gevoelig voor bevriezing. Binnenshuis voldoet een ruime vogelkooi met veel speeltjes en takken zodat ze daaraan kunnen knagen.
 
Karakter:
Deze dwergpapegaaitjes zijn een van de populairste soorten onder de agapornissen. De Perzikkop agapornissen zijn er in diverse prachtige kleuren en zijn makkelijk te huisvesten. Ze hebben een lief karakter, en met de hand grootgebracht worden het echte vrolijke kameraadjes; een plezier voor het hele gezin. Ze kunnen zelfs enkele woordjes imiteren.

4-Animals - Perzikkop Agapornis4-Animals - Perzikkop Agapornis4-Animals - Perzikkop Agapornis