De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Engelse parkiet

Latijnse naam:
Melopsittacus undulatus

Afkomst:
Australië

Levens duur:
Gemiddeld 10 jaar, maar ze kunnen ook ouder worden.

Grootte:
15 tot 20 cm.Geslachtsbepaling:
Vrouwtjes hebben bruine neusdoppen, mannetjes hebben blauwe neusdoppen.

Jonge vogels:
De ogen zijn donker zonder een witte ring.

Voeding:
Zorg voor een goede kwaliteit zaadmengsel voor grasparkieten en meng daar wat pallets en eivoer doorheen. Zorg voor verschillende soorten groenvoer en fruit, leer ze hier al vroeg aan te wennen. Maagkiezel is ook belangrijk voor de parkieten, bied dat als steentje aan of in een apart bakje. Kalk en vitamines zijn heel belangrijk. Af en toe kunt u wat trosgierst geven als lekkernij.

Huisvesting:
Engelse parkieten zijn uitstekend huiskamergezelschap, maar zijn ook ideaal om mee te kweken. Als u ze in een volière wilt houden, kunt u meerdere parkieten bij elkaar houden zonder problemen. Binnenshuis is een vogelkooi voldoende met veel speeltjes zodat ze zich niet vervelen. Ze zijn dol op klimmen in en buiten hun kooi.

Karakter:
De Engelse parkiet is forser dan zijn kleinere familie. De bouw is duidend anders als de grasparkiet. Zuivere Engelse parkieten hebben vaak een grote kruin, ook zijn de baardstippen chaotischer en groter. Ze hebben over het algemeen een heel nieuwsgierig en sociaal karakter. Het zijn echte groepsdieren en zitten niet graag alleen. 
4-Animals - Engelse parkiet4-Animals - Engelse parkiet4-Animals - Engelse parkiet