De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Grasparkiet

 

 
Wij hebben weer volop baby grasparkietjes handtam!
 

 

Latijnse naam:
Melopsittacus undulatus
 
Afkomst:
Australië
 
Levensduur:
Gemiddeld 7 jaar, maar ze kunnen ook ouder worden.
 
Grootte:
rond de 18 cm.

 
Geslachtsbepaling:
Dit is moeilijk te zien bij hele jonge vogels, maar vrouwtjes hebben bruine neusdoppen, mannetjes hebben blauwe neusdoppen.
 
Jonge Vogels:
De ogen zijn donker zonder een witte ring.
 
Voeding:
Zorg voor een goede kwaliteit zaadmengsel voor grasparkieten en meng daar wat pallets en eivoer doorheen. Zorg voor verschillende soorten groenvoer en fruit, leer ze hier al vroeg aan te wennen. Maagkiezel is ook belangrijk voor de parkieten, bied dat als steentje aan of in een apart bakje. Kalk en vitamines zijn heel belangrijk. Af en toe kunt u wat trosgierst geven als lekkernij.
 
Huisvesting:
Grasparkieten zijn uitstekend huiskamergezelschap, maar zijn ook ideaal om mee te kweken. Als u ze in een volière wilt houden, kunt u meerdere parkieten bij elkaar houden zonder problemen. Binnenshuis is een vogelkooi voldoende met veel speeltjes zodat ze zich niet vervelen. Ze zijn dol op klimmen in en buiten hun kooi.
 
Karakter:
Grasparkieten zijn vriendelijke, sociale vogels en uitstekend gezelschap voor in een gezin. Met de hand grootgebracht worden ze zeer tam en raken ze snel gehecht aan mensen. Ze zijn de hele dag vrolijk en actief en werkelijk in alle kleuren en soorten te krijgen. Ze zijn ook geschikt voor kinderen en raken snel gewend aan andere huisdieren. Ze zijn niet luidruchtig en kunnen zeer goed leren praten.
 


4-Animals - Grasparkieten4-Animals - Grasparkieten4-Animals - Grasparkieten