De grootste vogelspeciaalzaak uit de regio! EnjoyParrots

Kwekerij

Onze kwekerij en winkel zijn puur uit hobby en liefde voor de vogels ontstaan. 


Lees verder

Kooien

EnjoyParrots levert u alle soorten kooien voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten die u maar kunt bedenken.
Lees verder

Overige vogelbenodigdheden

EnjoyParrots levert u alle soorten toebehoren voor Papegaaien, Kaketoes, Ara's, Parkieten, Agaporniden en alle andere vogelsoorten  die u maar kunt bedenken.
Lees verder
EnjoyParrots | Sionsweg 70 | 2286 KN Rijswijk | Tel: 06-11161865 | Tel: 015-2144995 | E-mail: parrotsbv@gmail.com

Personata agapornis (Zwartmasker)


Latijnse naam:
Agapornis Personata
 
Afkomst:
Oost- Afrika.
 
Levensduur:
Gemiddeld 10 jaar, maar ze kunnen ook ouder worden.
 
Grootte:
15 cm
 
Geslachtsbepaling:
Wetenschappelijk seksen noodzakelijk. Alleen als ze nestelen is het duidelijk, alleen de poppen slepen het nestmateriaal aan. Ervaren kwekers kunnen het aan de bekkenopening voelen.
 
Jonge Vogels:
De snavel is donker gekleurd, en de veren zijn doffer dan bij volwassen vogels. De baby's van de agapornis personata zijn ongewoon, omdat ze bij het uitkomen bedekt zijn met roodachtig dons.
 
Voeding:
Een goede kwaliteit complete voeding voor agapornissen of een basisdieet van granen, zonnebloempitten, trosgierst, eivoer, kalk, vitamines en veel afwisseling in fruit en groenvoer.
 
Huisvesting:
Ze zijn zowel in een volière als in de huiskamer te houden. Ze zijn gevoelig voor bevriezing, dus hang bij kou wat nestkastjes in uw volière. Binnenshuis is een ruime vogelkooi voldoende, met veel speeltjes en takken.
 
Karakter:
De Zwartmasker agapornis staat vooral bekend om zijn witte oogring en zijn zwarte masker. Het zijn hele populaire papegaaitjes voor in het gezin, ze zijn niet luidruchtig, en qua kleuren zijn ze geweldig. Ze zijn vrolijk en speels. Ook zijn het ideale vogels om mee te kweken; ze komen gemakkelijk tot broeden.
4-Animals - Zwartmasker Agapornis4-Animals - Zwartmasker Agapornis4-Animals - Zwartmasker Agapornis